Sosiaalityö on...

Hyvää kansainvälistä sosiaalityön päivää!

Mitä sosiaalityö on? Miksi opiskelet sosiaalityötä? Mikä on parasta sosiaalityössä? Minä kysyin, ja te vastasitte!

"Parasta on työn merkityksellisyys ja arvoläheisyys. Myös hyvä työllisyystilanne plussaa. Opiskelen alaa sen merkityksellisyyden ja monipuolisuuden vuoksi. Yhteiskunnalliset kysymykset kiinnostavat ja ne ovat myös sosiaalityössä jatkuvasti läsnä."

"I'm studying social work because in our society there are so many people who don't have someone to talk to. Also people, who need orientation or social help. Through discrimonation and so on, also many people don't know how great they are. Social work isn't just work, social work is an attitude. A good social worker tries to make the world to a better place. Without social work, many more people would be sad or destroyed. It's important to think social, social work can help the society to think different."

"Näen sosiaalityöntekijät ennen kaikkea ihmisoikeuksien puolustajina. Sosiaalityön oikeutus pohjaa YK:n yleismaailmalliseen ihmisoikeuksien julistukseen, jossa määritellään, että jokaiselle kuuluvat taloudelliset, sivistykselliset ja sosiaaliset oikeudet.

Sanotaan, että yhteiskunnan moraali mitataan sillä, miten se kohtelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Sosiaalityö ja sosiaalityöntekijät jos ketkä voivat olla osoittamassa, että kaikilla ihmisillä on luovuttamaton ihmisarvo riippumatta siitä, onko työssäkäyvä vai työkyvytön, terve vai sairas, rikas vai köyhä, pörssiyrityksen johtaja vai siwan kassa, tai riippumatta siitä, mitä on elämässään tehnyt tai jättännyt tekemättä. Ammattieettiset periaatteet toteavat, että sosiaalityön tulee vastata niihin haasteisiin, jotka johtuvat yhteiskunnan syrjivistä rakenteista, sekä tuettava heikommassa asemassa olevien oikeuksia siten, että asiakkaan leimautuminen ja huono-osaisuus vähenevät. Lisäksi sosiaalityöntekijän on vahvistettava asiakkaan oikeuksien toteutumista ja toimittava asiakkaan puolestapuhujana.

Siinä teille sosiaalityötä."

"(Parasta on) työn merkityksellisyys, heikoimpien aseman edistäminen ja ihmisten tukeminen vaikeissa tilanteissa."

"Halu auttaa muita ihmisiä, ajatus tasa-arvoisemmasta ja oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta ja maailmasta. Usko siihen, että pienilläkin teoilla on merkitystä."

Suuri kiitos vastauksista!

Juhlallisin terveisin
tiedotusvastaava Sanni

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksia sosiaalityön harjoittelusta

SOS ry:llä on uudet nettisivut!