Puheenjohtajan tervehdys

Vuosi 2017 on saatu SOSsissa reippaasti käyntiin ja nyt onkin jo korkea aika naputella blogiin perinteistä puheenjohtajan fiilispostausta. :)

Allekirjoittanut on jo kolmatta vuotta mukana pyörittämässä SOSsia, mutta hallituksessa enemmistön muodostavat tänä vuonna uudet toimijat, suurin osa aivan tuoreita fukseja. Tuoreet aktiivit tuovat tullessaan uutta energiaa ja uusia näkökulmia toiminnan järjestämiseen. SOSsin toiminta pyritään edelleen pitämään monipuolisena ja helposti lähestyttävänä.  SOS järjestää tänäkin vuonna tapahtumia laidasta laitaan, on bileitä, liikuntatapahtumia, leffailtoja, työelämäexcursioita, sossulakahveja…

SOSsin toiminnassa pysyvät tietyt vanhat peruspilarit, kuten syksyn tuutorointitapahtumat ja perinteiset valkohaalarisitsit Incecsin ja TLK:n kanssa. Myös viime vuonna syntyneitä uusia innovaatioita, kuten kuukauden hyvinvointisähköpostia, ”aikuistuutorointia” ja lukupiiritoimintaa jatketaan ja kehitetään tänäkin vuonna. Poikkitieteellinen yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna perinteisten tuttujen järjestöjen, kuten Interaktion ja Cortexin kanssa. Myös uusia yhteistyösuhteita luodaan aktiivisesti, esimerkiksi aivan nurkan takana on sitsit uusien tuttavuuksien, puheviestinnän ainejärjestö Reettoreiden ja tietoteekkarikilta TiTen kanssa.

Päällimmäiset tätä vuotta koskevat odotukseni kohdistuvat kauan odotetun SOSsin laulukirjan ilmestymiseen ja mahdolliseen ulkomaille kohdistuvaan excursioon. Lisäksi SOS saa piakkoin myyntiin upeita upouusia haalarimerkkikisassa suunniteltuja haalarimerkkejä. Hieman unohtunutta blogia aletaan myös tänä vuonna päivittää aktiivisemmin, kannattaa siis seurailla tätäkin aktiivisesti! ;)

Olen itse viihtynyt SOS-aktiivina fuksivuodesta asti, enkä ole katunut aktiiviporukkaan lähtemistä hetkeäkään, vaikka tapahtumien järjestäminen tai sähköpostien (tai blogipostausten) kirjoittaminen ei aina olekaan ollut täysin helppoa ja vaivatonta. Ainejärjestötoimintaan mukaan lähteminen oli fuksisyksynä helppo, vaikkakin yllättävä valinta. En ennen yliopisto-opiskelua ollut pitänyt itseäni yhtään järjestöaktiivityyppinä, mutta fuksisyksyn aikana silloinen aktiiviporukka onnistui luomaan SOS-toiminnasta kaikille avoimen tuntuista ja lopulta päätöstä hallitukseen lähtemisestä ei tarvinnut edes miettiä. SOSsin hallitus- ja aktiiviporukka on olemassa nimenomaan jäsenistöä varten, tapahtumien järjestäjänä ja jäsenten edunvalvojana, ja toivonkin, että myös tänä vuonna SOSsin toiminta tuntuu aidosti kaikille avoimelta eikä vain pienen ydinporukan hääräilyltä.

Tehdään porukalla vuodesta 2017 kaikille SOSsilaisille ja SOSsinmielisille huikea vuosi! :)

Terkuin,
Maija Pöyhönen
SOSsin puheenjohtaja 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksia sosiaalityön harjoittelusta

SOS ry:llä on uudet nettisivut!