Ai siis mikä se on se mystinen sosaktiivi?


Opiskelu- ja ainejärjestösyksy on jo pitkään ollut vilkkaassa käynnissä, eikä kiireelle ja toisaalta mukavalle tekemiselle onneksi näy joululoma-nimistä loppua vielä pitkään aikaan. SOS ry:n syksy on ollut täynnä tapahtumia: uusia opiskelijoita on pyritty kattavin keinoin tutustuttamaan mukaan paitsi opiskelu- ja yliopistomaailmaan myös ainejärjestötoimintaan lukuisten infojen ja illanistuijaisten keinoin. Koulutuspoliittisella sektorilla on avattu opiskelijoille opintotuen tuoreimpien muutosten kiemuroita sekä lähestytty sosiaalityön tutkinto-ohjelman henkilökuntaa aktiivisesti liittyen huoleen käytännön opetus- ja harjoittelupaikkojen riittävyydestä. Tapahtumasektorilla ollaan nautittu kulttuurista juusto- ja viini-illan sekä stand upin merkeissä, pubirundattu bättre folk –tyyliin sekä harrastettu lenkkipiireilyä aina Niihaman majalle saakka. Useita kahvituksia on myös järjestetty takaisin Linnaan muuttaneessa ainejärjestötilassamme Sossulassa <3 Hyvinvointisektorilla luvassa on vielä SOS ry:n yhteistyössä Interaktion ja Cortexin kanssa toteuttama hyvinvointiviikko viikolla 45 sekä Talentia-sektoriin liittyen Talentia-kahvit 28.10. sekä kuuluisat ja puhutut TaSo-päivät Turussa/Itämerellä 15.-16.11.
Kaiken tämän lisäksi 1.11. koittavat vihdoin SOS ry:n 40-vuotisvuosijuhlat Irjalan makasiinilla – noin 70 sossilaista ja sossinmielistä laittavat silloin maljaa nostaen, hienosti illaslistaen sekä jalalla koreasti järjestömme kunniaksi :)
Mutta mitä kaikkea onkaan tällaisenlaajamittaisen ja monipuoliseksikin kehutun toiminnan takana? Tarkemmin sanottua ketä ovat ne aktiiviset, alunperin idearikkaat tai sellaisiksi kehittyneet sekä yhteenhiileenpuhaltavat henkilöt, jotka saavat tämän kaiken aikaan?

Paljastan: he ovat SOS ry:n hallitus- ja vastaavaporukan jäseniä, eli sosaktiiveja. Nämä mystisen kuuloiset henkilöt liikuskelevat arkielämässään yliopistolla opintojen parissa sekä mystisessä sos-elämässään iltaisin jännittävissä palavereissa ja uskomattomissa tapahtumissa järjestömme eri sektoreilta. Lisäksi he viestivät salaisten viestintävälineiden kautta usein lähes päivittäin toisilleen erilaisten hämyisten ja jännittävien suunnitelmien tiimoilta...ehkä jopa salakielellä? Vakavasti ottaen: He ovat siis aivan tavallisia sosiaalityön opiskelijoita eri vuosikursseilta, jotka ovat halunneet elämäänsä ja opiskeluaikaan jotain hienoa, hyödyllistä ja hauskaa ekstraa. Ja kokemusta järjestötyöskentelystä. Ja opintopisteitä. Ja kaikkea kivaa.
Tule mukaan - liityn tähän oikeasti helpostilähestyttävään ja innostavaan salaiseen sosaktiivien porukkaan vuonna 2015! Älä epäröi, vaan tule kuulemaan ja kysymään lisää:
1) SOS ry:n kokoukseen 27.10. klo 17.30 (Linnan 6. krs aula)
2) SOS ry:n hallituksen kyselytunnille 27.10. klo 19 -> (Telakka, Tullinaukio)
3) SOS ry:n perinteiseen Touhuyöhön 10.11. klo 17.30 (TOAS Ilmarin kerhohuone)
4) Viikolla 48 syyskokouksessa päätetään vuoden 2015 toimijat - BE THERE!
Lisätietoja: http://jarjestot.uta.fi/sosry/, Facebook https://www.facebook.com/pages/SOS-ry/281199985227739 sekä sähköpostitse sosaktiivit (ät) uta.fi :)
Syysterveisin ainejärjestötoiminnan kautta paljon oppinut ja järjestöstämme ylpeä,
Eveliina Julkunen

SOS ry:n puheenjohtaja 2014





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksia sosiaalityön harjoittelusta

SOS ry:llä on uudet nettisivut!