Pitkä kuuma SOS-kevät...ja mä niin elin sen!


Uskomaton SOS ry:n kevät on lähestulkoon takana, mitkä on fiilikset?

Näin järjestömme puheenjohtajana sanoisin, että ylpeät, hämmentyneet, helpottuneet ja ennen kaikkea lomaa odottavat. Koen, että keväämme on ollut toiminnantäyteinen sekä innovaatitoita pursuava unohtamatta tuoreehkojen perinteidemme juurruttamista: Ykyystä yksille –tapahtuma jatkui läpi kevään kerran kuussa maanantai-iltaisin, lenkkipiirin parissa liikuttiin mm. Tammelan ja Amurin suunnilla ja neulontapiirissä käytiin maailmanparannuskeskusteluja puikot kilisten. Lisäksi kokoonnuttiin sitsaamaan ihan vaan sossiporukalla ja melkein yövyttiin yökoulun merkeissä Domarilla! ;)

Koulutuspoliittisen sektorin työelämäekskursiot olivat tänäkin keväänä varsin suosittuja ja niitä on viime perjantain STM:n ja THL:n vierailukäynnit mukaan lukien järjestetty yhteensä kolme kevään aikana. Kopo-sektorilla keskityttiin myös opiskelijapalautteen keräämiseen tulevaa opetussuunnitelmatyötä varten sekä järjestettiin työelämätapahtuma yhteistyössä ammattijärjestö Talentian kanssa.  Talentiaan liittyen järjestettiin Talentia-kahvit ja suunniteltiin kovasti jo uutta massaekskursiota Turun TaSO-päiville ensi marraskuussa... Tapahtumasektorilla mainittujen sitsien, lenkki- ja neulontapiirin lisäksi on vietetty juusto- ja viini-iltaa, käyty pubirundaamassa maailman ympäri Tampereelta käsin sekä  käyty kulttuurin parissa stand upissa ja Andy Warhol –näyttelyssä. Unohdinko mainita SOSsin omista wappuviikoista, joilla sitsattiin, pikniköitiin, kahviteltiin, pidettiin perinteistä SOSsin munarastia ja juhlittiin wappua muuten vaan Ratinanlinnassa? :)

Hyvinvointisektorilla käytiin uudestaan luovuttamassa verta SPR:llä ja kaavailtiin syksylle mahdollista hyväntekeväisyystempausta. Ympäristösektorilla seurasimme aktiivisesti viestintää ja pidimme tiukasti kiinni ympäristölupauksistamme. KV-sektorilla tapasimme Kaliforniasta vieraaksemme tulleita sosiaalityön opiskelijoita ja jatkoimme kv-tuutorointia aiemmin hyväksihavaitulla tavalla. Sossula-vastaavuuden osalta vietettiin useat eriteemaiset Sossula-kahvit, joilla näkemykseni mukaan on tarjolla juuri sitä ihaninta sossilaista terapiahenkeä arjen keskelle <3

Tuutorointisektorilla laitettiin käyntiin tuutorirekry ja alettiin raivokkaasti suunnitella tulevaa syksyä Interaktion kollegoiden kanssa – tervetuloa siis uudet fuksit 2014! Syksyä on suunniteltu lähes yhtä raivoisasti myös vuosijuhlatiimin salaisissa palavereissa, joissa on kuulemma päätetty 1.11. järjestettävien SOS ry:n 40-vuotisvuosijuhlien juhlapaikka, kutsuvieraslista sekä teemavärit!

Kevät on ollut upea ja niin tulee varmasti olemaan tuleva syksykin. Ennen sitä on aika latailla kunkin akkuja ja ehkä myös sitä pankkitiliä, mutta ennen kaikkea kehotan kutakin sosiaalityön opiskelijaa relaamaan ja nauttimaan kesästä. Syksy on opinnoissa aina rankkaa puristusta olipa sitten luvassa eka vuosi perusopintoineen ja kaikkine ihmettelyineen, toinen vuosi taitosemmoineen, kolmas vuosi kandeineen ja tutkimusmenetelmäopintoineen tai joku muu myöhempi vuosi syventävän vaiheen opintojen parissa.

Kivaa kesää kaikki sossilaiset! Jos kaipaat kesällä SOS-seuraa, niin tsekkaa Facebook-ryhmämme hakusanalla ”Kesä-SOS”, missä tarkoituksena on postailla erilaisia terassi-, kesäteatteri- tai mullon tylsää-kutsuja uusille ja tuleville tuttavuuksille ;)

Kesään päin kurkistelevin terveisin,
Eveliina J.
SOS ry:n puheenjohtaja 2014








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksia sosiaalityön harjoittelusta

SOS ry:llä on uudet nettisivut!